Fysiotherapie

Manuele therapie

Arbeidsfysiotherapie

Medical taping

Prothese training

Medische fitness

Manuele therapie

Een fysiotherapeut die na zijn opleiding aanvullend een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd, mag zich manuele therapeut noemen. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam, met als expertise, alle gewrichten en met name de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van jouw klachten te beoordelen. Als manueel therapeut richt hij zich enerzijds op het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds op houding en bewegingen door deze te verbeteren. Hiervoor gebruikt hij een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast.

De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn.

Als je een gewricht slecht kunt bewegen, of daar pijn bij hebt, kan manuele therapie uitkomst bieden. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar: gewrichten functioneren beter en bewegen gaat gemakkelijker.

Voorbeelden van klachten die een manueel therapeut kan behandelen:

- Hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
- Nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen
- Lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen
- Hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn
- Duizeligheid bij het bewegen van de nek
- Bewegingsklachten waarbij de fysiotherapeut geen verbetering brengt

Telefoon 06 - 18 27 72 16

Motorstraat 110

3083 AP Rotterdam

info@fysiotherapie-intermezzo.nl